2 399 Kč
Valpolicella s přídomkem "ripasso" znamená, že se na kvasničné kaly po stočeném Amarone přečerpá mladá Valpolicella, která tím získá na bohatosti a hutnosti. Hrozny jsou sbírány ručně, víno po vylisování zraje 4 měsíce v nerezových tancích a 18 měsíců v dubových sudech, nakonec zraje minimálně 2 měsíce v lahvi. Víno má nádherně vyváženou chuť a plné tělo. Barva je temně rubínově červená, na vůni je intenzivní, ovocná s marmeládovými tóny. Na chuti je harmonické, plné, intenzivní. Výborně se hodí k pečenému a grilovanému masu, stejně tak jako ke zrajícím sýrům.
Odrůdy: 75% Corvina Veronese, 10% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Merlot.
Polosuché víno, zbytkový cukr: 8 g/l, alc.: 14,0%, obsah: 1,5L.